Barcelona / Estocolmo +34 636 25 65 40 / +46 76 167 78 89

Om mig

Om mig…

Problemet

Jag hade en svår barndom med en mycket auktoritär pappa som var verbalt aggressiv. Han slog mig aldrig, men hans ord gjorde mer ont än något slag. Min pappas alkoholism påverkade min familj och som flicka upplevde jag många orättvisa och obegripliga händelser. Min familjesituation gjorde att jag fick en brist på självkänsla och självförtroende i mina tonår.

Lösningen

Efter att ha kommit över och läst en bok av Louise Hay startade en process av personlig förändring som hjälpte mig att fatta beslut som ändrade inriktningen i mitt liv. På den tiden jag ville bli chef för ett företag och jag studerade företagsekonomi. Jag insåg att denna värld i ett stort företag och administration inte var något för mig eftersom det kolliderade med några av mina personliga värderingar . En dag tipsade min mamma om en kurs av en psykolog vid namn Antonio Blay Fontcuberta. Jag började känna att jag verkligen ville bli någon som honom, någon som hjälper andra.

Förändringar börjar

Jag bestämde mig för att ta en tvärvändning i mitt liv. Vid 19, slutade jag mitt jobb, bodde 5 månader i London, där jag arbetade som au-pair. När jag återvände, bestämde jag att jag ville bli terapeut och så började min utbildning.
Miriam Esquivel BlancoJag gick en 4-årig utbildning i Gestaltterapi, Gestalt 1 år för barn och ungdomar och ytterligare ett år för att handleda. Jag gick också en 2-årig utbildning i terapeutisk teater och i dietetik och näring. Jag bestämde mig för att studera psykologi. Under hela den tiden tränade jag inte bara professionellt utan också personligen. Jag arbetade med:

 • att återuppbygga min självkänsla och lita på mig och mina förmågor
 • att läka mina sår
 • att växa som person
 • att övervinna problem
 • att ta tag i de utmaningar som jag ställer på mig själv.

Att uppfylla vissa drömmar

En av mina drömmar var att lära barnen grunderna i hälsosam kost, men på ett roligt sätt. År 2008 satte jag upp ett samarbete med en partner, och under 7 år arbetade vi för Barcelonas provinsstyrelse, med mer än 300 workshops om:

 • Näringslära genom Barnteater
 • Självkänsla för tonåringar
 • Konferens om självkänsla och föräldraskap med ungdomar

Andra workshops jag har gjort för olika skolor var om mat och självkänsla, ätstörningar, kreativitet och självkänsla för kvinnor. Under tiden jag var hade mitt partnerskap vidareutbildade jag mig. Jag är en rastlös person och jag älskar att lära. Jag började en privatskoleutbildning i kommunikation och Coaching, Strategiskt Problemlösning och sedan en annan i klinisk strategisk korttidsterapi. Med detta menar jag, bygger jag min väg.

Börja mitt äventyr i Internet

År 2013 började jag min blogg och började skriva. Idag är jag full av projekt, av illusioner, drömmar jag vill uppfylla och en av dem är att vara den person referens att hjälpa andra att:

 • läka sina sår
 • BE MISM @ s över dem
 • skapa det liv de vill

Speciellt eftersom det är en väg jag har rest. Eftersom idag, kan jag samla alla de lärdomar som livet gav mig, och ofrecértelas dig, så att du aldrig känna solen @. Jo jag kommer att vara vid din sida. Så jag hoppas att jag kan följa med dig någon gång i ditt liv, antingen genom mina artiklar, mina videor, en process av psykoterapi eller coaching eller genom mina kurser, workshops och konferenser. Ses snart.